Antihelden in de Franse tijd

Vijftien naamlozen krijgen naam

antihelden boekdinsdag 17 februari 2015 – Op 1 maart wordt in Roermond een kloek boek gelanceerd, waarvan de lectuur de lezer dreigt te overweldigen: Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon. De schrijver van het boek is Joost Welten.

Joost Welten schreef eerder In dienst van Napoleons Europese droom, over de voor velen zo traumatische invoering van de dienstplicht. Nederlandse jongens konden plotseling ongevraagd en ongewenst in den vreemde sterven. Zoals Elius Isaac Bilderdijk, de door zijn vader Willem zo geminachte zoon, die in 1813 in Landau aan de tyfus bezweek. Zie voor diens droeve lotgevallen: Dini Helmers, Bilderdijks Odilde, onlangs verschenen en een aanrader!

Het nieuwe boek van Joost Welten portretteert in vijftien hoofdstukken in vergetelheid geraakte landgenoten. Hij baseert zich daarbij op ego-documenten. Wat Welten via facebook (Antihelden) al aan schitterende afbeeldingen heeft laten uitlekken, wettigt de verwachting dat zijn Antihelden een lust voor het oog gaat zijn.Watertanden!!

Van de presentatie van zijn boek heeft Welten een evenement gemaakt. In de Roermondse schouwburg wordt alles uit de kast gehaald: muziek en toneel uit de jaren rond 1800 en voordrachten van Marita Mathijsen en Jan Lucassen. Het duurt even voor de lezers Antihelden kunnen kopen, maar soms vergroot uitstel het geluk. — PA

¶ Het programma in Schouwburg de Oranjerie begint om 14.00 uur. Wie erbij wil zijn, moet zich wel even opgeven (en een kaartje kopen). Het boek, uitgegeven door WBooks, telt bijna 400 bladzijden en kost nog net geen 50 euro. Na 1 maart meer nieuws over Antihelden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Antihelden in de Franse tijd

  1. Jo Vromen schreef:

    Ik heb de boeken van Joost en ze zijn prachtig. Dit is weer een mooi nieuw boek, chapeau!

  2. Rob de Bree schreef:

    Dat lijkt me inderdaad een prachtboek! En wat een aantrekkelijke presentatie! Bedankt voor de aankondiging Rietje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.