Koning Willem en Bolívar

Groot-Colombiawoensdag 24 februari 2016 – Onlangs verscheen een prachtig boek dat in de ondertitel de belofte van een imaginaire roman doet: De droom van Willem I.

Sytze van der Veen, Campist van naam en Ripperdist van formaat, schreef het boek over de betrekkingen tussen Groot-Nederland, de kersverse superstaat die op de tekentafels van Wenen was ontstaan, en Groot-Colombia, dat in 1819 was uitgeroepen.

Groot-Nederland & Groot-Colombia 1815-1830 vertelt de wonderbaarlijke dubbelgeschiedenis van het nieuwe koninkrijk en de nieuwe republiek. De betrekkingen tussen beide staten blijken talrijk en divers en ze werden niet eerder zo smakelijk geboekt.

Zowel Groot-Nederland als Groot-Colombia eindigt in een mislukking. Niet eerder las ik met zoveel plezier over een geschiedenis, waarvan ik al in het begin wist dat het verkeerd afliep.— PA

¶ Sytze van der Veen, Groot-Nederland & Groot-Colombia 1815-1830. De droom van Willem I. Hilversum, uitgeverij Verloren 2015. ISBN 9789087045456. Paperback (272 blzz., geïllustreerd). Prijs: € 25. Info hier. Bespreking hier en hier.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.