Op naar Monnickendam

Expeditievergadering Stichting Jacob Campo Weyerman op zaterdag 16 september 2017

maandag 10 april 2017 – De jaarlijkse expeditievergadering trekt in het lustrumjaar naar het stadje waar André Hanou, één van de oprichters van de Stichting, werd geboren. Monnickendam is ook de geboorteplaats waar Nicolaas Hoefnagel, ‘de kleinzoon van Weyerman’. Ook Jan Nieuwenhuyzen, de oprichter van het Nut, en Bernard Nieuwentyt, de fysicotheoloog, woonden en werkten in het stadje.

Bij de pre-expeditie raakte het bestuur onder de indruk van de behulpzaamheid van de Monnickendammers, die vroegen aan wie de Stichting gewijd was en na het antwoord niet slechts verklaarden nog nooit van Weyerman gehoord te hebben maar zich dat allen ook als een tekort aanrekenden. Treffend was ook de kerkgebouwdichtheid van Monnickendam. In het centrum hield het beeld van een monnik met een knuppel de wacht. Aan voorbijgangers vroegen we wat die knuppel te betekenen had. Men bleef ons het antwoord schuldig en rekende zich ook dat als een tekort aan.

In de expeditievergadering zal aandacht worden geschonken aan de stichting van de Stichting. Jan Bruggeman laat de aanwezigen delen in de vondsten en bevindingen, opgedaan tijdens zijn Weyerman-onderzoek van de voorbije jaren. Vanzelfsprekend behoort een rondgang door het schilderachtige Monnickendam tot de onderdelen van het programma. Het programma denken we te besluiten in het Marker Veerhuis, met prachtig uitzicht op het water.

Een programma met plaatsen, tijden en namen zal bekend gemaakt worden via de site. Noteer de datum en het reisdoel vast in de agenda!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.