Jaarvergadering JCW op 20 januari 2018 in Amsterdam

Thomas Rowlandson, Miseries of Social Life (1807)

maandag 1 januari 2018 – De januari-vergadering van de Stichting Jacob Campo Weyerman vindt andermaal plaats in Amsterdam, de stad waar hij zijn grootste faam verwierf en als een Bekende Schrijver zijn boeken in het openbaar (in De Brakke Grond) aan de man bracht.

De vergadering wordt gehouden op zaterdag 20 januari in Huis van de Wijk Lydia (Roelof Hartplein 2A, Amsterdam). Aanvang 13.30 uur. Vrije toegang (wel graag aanmelden door een mail te sturen).

Op het programma staat een drietal lezingen: de Gentse hoogleraar Kornee van den Haven spreekt over ‘de wanordelijke orde van Weyermans vertelzuchtige vertogen’, de van eerdere biografieën bekende Roelof van Gelder maakt zijn lezers lekker met een schets van het leven de Amsterdamse dagen van John Gabriel Stedman, het slotwoord is aan de gelauwerde Annemieke Houben die het ‘zakboekje der liefhebbery’ uit 1781 onder het mom ‘Venus als lap’ nader aan ons zal voorstellen.

De lezingen zullen tot ongeveer 15.15 uur duren. Daarna worden de genootschappelijke zaken (geld, bestuur, notulen) voor de leden afgewikkeld.

NB Het hierboven afgebeelde tafereel van Thomas Rowlandson heeft natuurlijk niets van doen met de jaarvergadering, maar alles met ‘Dining, and Passing the Whole Evening with a Party of Fox Hunters’ (bron).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.