De Werkgroep 18e Eeuw jubileert

dinsdag 15 mei 2018 – In 2018 viert de Werkgroep 18e Eeuw haar vijftigjarig jubileum. Op zaterdag 16 juni 2018 staat zij stil bij dit feit met een feestelijke dag in Teylers Museum, onder de titel De knetterende achttiende eeuw.

In de ochtend zal Wijnand Mijnhardt een lezing geven in de Gehoorzaal. In de middag nemen leden van de werkgroep het museum over. Onder meer Roelof van Gelder, Cor de Vries en Paul Ziche vertellen over hun favoriete objecten uit de collectie.

Verder spreekt Teylers-hoogleraar Frans van Lunteren over de Beringer Lügensteine, een achttiende-eeuws geval van wetenschapsfraude. Ruben Verwaal vertelt over achttiende-eeuws aderlaten en Klaas Van Gelder over de medaille die werd geslagen ter gelegenheid van de ‘onthuldiging’ van keizer Jozef II in 1790. Ook in de normaal gesproken niet voor publiek toegankelijke bibliotheek zullen verschillende objectpresentaties te beluisteren zijn.

Hiernaast zijn er een aantal workshops, onder andere Gevouwen briefgeheimen: Papieren privacy in de 18e eeuw(door David van der Linden) en Leer een achttiende-eeuwse hit zingen (door Jelma van Amersfoort en Sigurd van Lommel).

Aanmelden voor de dag kan hier. Het complete programma staat hier.

Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 11.00-17.30 uur
Plaats: Teylers Museum, Haarlem

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.