Merkwaardig (week 38)

zondag 23 september 2018 – Dankzij Google Alerts en diverse tipgevers komen er iedere week nogal wat websites voorbij met opmerkelijke berichten over de lange 18e eeuw. De oogst van deze week is zoals altijd een allegaartje en gaat vergezeld van een afbeelding van de boekenwereld. Deze keer is het geen onaardig portret van een onbekende lezende man, vervaardigd door een onbekende 18e-eeuwse schilder (National Museum of Wales).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Merkwaardig (week 38)

 1. Bart Coelen schreef:

  In aansluiting op onze zeer geslaagde expeditievergadering in het fraaie,doch helaas door Pluvius verstoorde,Gouda zou ik willen aanhaken bij de uitleg van onze stadsgids Christiaan van der Spek over de wapenschilden die te bevestigd zijn aan het bordes. Met name het wapenschild dat zou toebehoren aan Lodewijk Napoleon/Louis Bonaparte. Hoewel in veler onzer oren een onwaarschijnlijk verhaal,vrees ik dat het toch waar is.
  Links die dit onderbouwen zijn:
  DBNL
  Wikipedia
  Detail foto wapen van Lodewijk Napoleon
  Wikipedia
  Detail foto Wapen van het Koninkrijk Holland / Lodewijk Napoleon

  Dus niks (Jacoba van) Beieren of een Duitse keizer (tolheffing).
  In het boek Lodewijk Napoleon, De Hollandse Jaren (red. Karina Meeuwse) heb ik ook al niets kunnen vinden over een bezoek van Lamme Loetje aan de stad die in de Middeleeuwen als grootste bierexporteur van Europa gold.
  Het raadsel hoe en waarom het wapen is blijven hangen blijft.

  Groeten,
  Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.