GRONDVERGADERING Stichting Jacob Campo Weyerman

12 januari 2019 Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A, Amsterdam

Op zaterdag 12 januari 2019 vindt de jaarlijkse grondvergadering weer plaats, net als vorig jaar in Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A, Amsterdam. Iedereen is van harte welkom.

Het programma begint om 13.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur. Op het menu staan drie bijzondere lezingen: 

Hoofdlezing: Maarten Hell, ‘Koninklijke gaarkeukens en driestuiver-ordinarissen. Het gastronomisch Amsterdam van Weyerman’. 
Maarten Hell is historicus en journalist. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op de studie De Amsterdamse herberg 1450-1800, waarvan een handelseditie verscheen bij uitgeverij Vantilt. In zijn lezing zal hij stilstaan bij de Amsterdamse horeca ten tijde van Weyermans leven.

Hanou-observatie: Dirk Alkemade, ‘Droom en daad, en oude constituties. Iets over Pieter Vreede en de Leidse patriottenbeweging’. 
Dirk Alkemade is promovendus aan de Universiteit Leiden en aldaar verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis. In zijn proefschrift-in-wording speelt de radicale patriot Pieter Vreede een centrale rol. Over Vreede en diens verhouding tot de Leidse patriottenbeweging gaat ook zijn Hanou-observatie.

Observatie: Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg, ‘”De Kleeders maken de Duif, de Veren de Doffers.” Achttiende-eeuwse mode in vogelvlucht, 1700 -1750’.
Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg is een expert op het gebied van de achttiende-eeuwse kleding en mode en verzorgt al enige jaren voor de Mededelingen de zeer gewaardeerde rubriek ‘À la mode’.

Deze lezingen worden gevolgd door het (vertrouwde) huishoudelijk gedeelte.

Wilt u voor 5 januari laten weten of u komt via post@weyerman.nl?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.