Met Weyerman naar zee, naar zee

Expeditie Stichting Jacob Campo Weyerman naar Scheveningen

woensdag 5 juni 2019 – Op zaterdag 21 september 2019 leidt de weg van de Stichting Jacob Campo Weyerman naar Scheveningen. Zet die datum alvast in uw agenda!

In de middag komen we bijeen in de prachtige Scheveningenzaal in Muzee Scheveningen, in de Neptunusstraat, waar een gevarieerd programma voorgeschoteld wordt.

Zoals bekend is het reisdoel van expeditievergaderingen een plaats die een rol speelt in de biografie van Jacob Campo Weyerman. Na veertig jaar leken die plaatsen op. Scheveningen? De belangrijkste vraag die 21 september aan de orde komt, is de vraag of Weyerman er ooit was of over schreef. Wie kan die vraag beter beantwoorden dan ons welsprekend lid Jan Bruggeman. 

Scheveningen speelt zéker een belangrijke rol in De schoonste, of het ontzet van Schevening, het blijspel, toegeschreven aan Dirck Buysero. Het stuk kwam uit in 1717 en is in 1963 opnieuw uitgegeven door Klaas Heeroma. Marja Geesink zal een korte bespreking wijden aan het blijspel.

Henk den Heijer, emeritus hoogleraar zeegeschiedenis aan de Universiteit Leiden, zal spreken over Scheveningen in de achttiende eeuw.

Na deze lezingen wandelen we, onder deskundige leiding, door Scheveningen, waarbij we ook begraafplaats ‘Ter Navolging’ zullen bezoeken. Wie liggen of lagen daar? Betje Wolff en Aagje Deken, maar ook de bijzondere Pieter Anthoni de Huybert.

¶ Op de foto staan drie bestuursleden van het JCW voor het hek van begraafplaats Ter Navolging: v.l.n.r. Frank van Lamoen, Ivo Nieuwenhuis en Angelie Sens. Bestuurslid nr. 4 is de maker van de foto.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.