Expeditievergadering JCW 2019

Scheveningen, 21 september 2019

 Locatie: MuZee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92, Scheveningen
De expeditievergadering van de Stichting Jacob Campo Weyerman vindt dit jaar op zaterdag 21 september nabij zee plaats, ‘op Scheveningen’. Weyerman kende het strand, maar was hij ook bekend met Scheveningen? In de jaren van zijn gevangenschap in de Voorpoort zal hij meer dan eens hebben verlangd naar de vrijheid die zeegezichten beloven. Nu is het een stukje met de tram, van de Gevangenpoort naar Scheveningen. Graag nodigen we al onze vrienden met aanhang, belangstellende vrienden en familieleden, uit voor de expeditievergadering. Allen zeer welkom!!

In de schitterende Scheveningenzaal in MuZee Scheveningen, Neptunusstraat, vindt onze jaarvergadering plaats. Op de website van het museum is onder ‘bereikbaarheid’ goed te vinden hoe het museum met auto of openbaar vervoer bereikt kan worden.

Programma
12.30-13.00 uur: inloop, ontvangst met koffie of thee én cake
13.15 uur: aanvang programma

Woord van welkom!
Jan Bruggeman spreekt over Scheveningen in het werk van Jacob Campo Weyerman.
Henk den Heijer, emeritus hoogleraar zeegeschiedenis, verkent in een voordracht het Scheveningen van de achttiende eeuw.
Marja Geesink wijdt een korte bespreking aan het merkwaardige blijspel, toegeschreven aan Dirk Buysero: De schoonste, of het ontzet van Schevening (1717).

Vanaf 15.00 uur verkennen we al wandelend Scheveningen, onder deskundige leiding. Daarbij doen we zeker de befaamde begraafplaats ‘Ter Navolging’ aan, waar grafmonumenten herinneren aan Pieter Anthony de Huybert, een goede vriend van J.J. Mauricius, en aan Wolff & Deken.
Omstreeks 16.00 uur keren we terug naar het museum, om er in het museumcafé De Halve Vleet het glas – eventueel met door het bestuur al voorgeproefd lokaal bier – te heffen.
Om 18.00 gaan we dineren in het Kurhaus, restaurant ‘Waves’ (driegangen keuzemenu € 39,50 – exclusief dranken)

¶ Gelieve aan te geven of u aanwezig zult zijn bij de expeditie-vergadering middels een e-mail aan de secretaris, Frank van Lamoen. Aanmelden graag uiterlijk 17 september.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.