Zonnig Gorcum (expeditie 19 september 2020)

Op gepaste afstand van elkaar luisteren de campisten naar de lezing van Lyckle de Vries over Weyermans visie op de kunst van zijn tijd. Dit naar aanleiding van de publicatie van zijn boek Jacob Campo Weyerman and his Collection of Artists’ Biographies. An Art Critic at Work (Leiden/Boston, Brill 2020).
Tijdens haar lezing – ‘En Gy, mijn Gorinchem! gedreigd met ramp en rouw’. De strijd tegen het water in de achttiende eeuw’ – vertoonde Lotte Jensen spannende illustraties over angst- en deerniswekkende ramptaferelen. Helaas was de internetverbinding niet optimaal om het filmpje te laten zien met daarop een voorproefje van de cd met rampliederen, die in de maak is. Maar hier is alles wel te zien.
Paul Mulders, voorzitter van de plaatselijke historische vereniging, trakteerde de dertig aanwezige campisten op een aantrekkelijke introductie op de geschiedenis van Gorcum. Daar houdt men wel van zijn martelaren, getuige de zolder van het Gorcums Museum, die volledig is gewijd aan de martelaren van Gorcum.

Rondwandeling met deel van het campistisch gezelschap: op de stadswal, bij de enige overgebleven stadspoort van Gorcum, de Dalempoort uit 1597.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.