Programma grondvergadering 2021

dinsdag 29 december 2020 – De grondvergadering van de Stichting Jacob Campo Weyerman gaat in januari 2021 niet door, maar we streven ernaar en hopen erop en rekenen ermee dat het op zaterdag 17 april alsnog mogelijk is.

We hebben een klinkend programma met drie mooie lezingen van drie begenadigde sprekers en onderzoekers.

De hoofdlezing wordt verzorgd door Paul Smith. In het verleden heeft hij enkele bijdragen over Rabelais in Nederland aan de Mededelingen geleverd. Zijn lezing in april zal gaan over Weyermans bemoeienis met de Fables van Jean de La Fontaine.

Jan Bruggeman tekent voor de tweede lezing, onder de veelbelovende titel:  ‘Poep!’ Jan is een onvermoeibaar Weyerman-vorser en als de voortekenen niet bedriegen, wordt zijn lezing een grote verrassing.

De jaarlijkse Hanou-observatie zal worden gegeven door Renée Vulto. Zij zal spreken over het zingen van liederen in de Bataafse feestcultuur, een bijzonder thema.

Wees allen zo goed om zaterdag 17 april vast te noteren in de agenda. Uiteraard kan ons streven, onze hoop en onze berekening doorkruist worden door het virus. Wij zullen proberen (via de Weyermansite) alle belangstellenden en sprekers zo nauwkeurig mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen die van invloed zijn op het doorgaan van de grondvergadering. – Bestuur JCW

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.