Gevelsteen voor Pieter Quint Ondaatje

woensdag 27 oktober 2021 – Veertien dagen geleden, op 11 oktober, is door burgemeester Sharon Dijksma in de muur van het Utrechtse stadhuis een monumentale gevelsteen voor Pieter Quint Ondaatje (1758-1818) onthuld.

Diezelfde dag werd het nieuwe boek over deze belangrijke voorvechter voor democratie gepresenteerd, getiteld: Pieter Quint Ondaatje, Revolutieleider in Utrecht. Het boek is geschreven door Paul Krijnen in samenwerking met Rietje de Bruijn en Dilip Tambyrajah. Het vlot leesbare boek geeft een beeld van de hoofdrol die Quint Ondaatje speelde gedurende de Utrechtse patriottentijd en van de rest van zijn boeiende leven.

Dankzij een grote gift van Hans Hoevenaar, verwant van de vrouw van Quint Ondaatje, kon het Utrechts Geveltekenfonds een prachtig full-colour boek met veel illustraties uitgeven dat tot 1 november voor de introductieprijs van 7,95 euro te koop is (voor leden van Oud-Utrecht via de webwinkel van www.oud-utrecht.nl 5,95 euro). Vanaf 1 november kost het 12,95 euro (cq 10 euro voor leden O-U via de webwinkel). Het boek is ook te koop in verschillende Utrechtse boekhandels. – Paul Krijnen

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.