Merkwaardig (week 17)

zondag 24 april 2022 – Dankzij Google Alerts en diverse tipgevers komen er iedere week nogal wat websites voorbij met opmerkelijke berichten over de lange 18e eeuw. De oogst van deze week is zoals altijd een allegaartje en gaat vergezeld van een portret van een 18e-eeuwer. Vorige week was het de bekende acteur en theaterdirecteur Theodorus Johannes Majofski. Op het toneel viel hij op door zijn vlotte, natuurlijke acteerstijl en vrolijke uitstraling. Deze keer is het een portret van een 17e/18e-eeuwse verzamelaar van feitjes over vaderlandse ‘oudheden’, die hij in een encyclopedisch werk bijeen bracht.
Dit is overigens de laatste keer dat de wekelijkse lijst Merkwaardig verschijnt. Met dank voor de trouwe toezenders van nuttige links! De lezer zal nu zelf op zoek moeten naar oud en nieuw nieuws over de 18e eeuw. De naam van de geportretteerde hierboven vind je in het Schrijverskabinet.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 reacties op Merkwaardig (week 17)

 1. Bas Anepool schreef:

  Heel jammer inderdaad.
  Missen zal ik deze unieke feiten en nieuwtjes op de zondag.

 2. Pieter van Wissing schreef:

  Jammer Rietje, na VPRO Boeken op zondag is nu ook Merkwaardig op zondag weg. Het wordt almaar erger. Zeer bedankt voor het verzamelen en delen van allerlei interessante, leuke en verrassende vondsten.

 3. Inderdaad, heel jammer; ik zal het missen. In ieder geval dank voor de vele Merkwaardigheden.

 4. Lotte Jensen schreef:

  Heel veel dank, Rietje, voor de wekelijkse berichtgeving, ik ga deze rubriek missen!

 5. Jan Postma schreef:

  Heel jammer, Rietje, het was een unieke bron!!

 6. Jac Fuchs schreef:

  Dank voor al het werk dat je jarenlang in deze zondagse nieuwsvoorziening gestopt hebt. Je hebt er veel nuttige en leuke informatie mee onder mijn aandacht gebracht. Ik zal deze bron beslist missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.