Vestingstad Nijmegen 1750

Uitnodiging boekpresentatie

zaterdag 22 oktober 2022 – Volg het spoor naar de tijd dat Nijmegen een van de belangrijkste vestingsteden van het land was! Dankzij de tekeningen, opmetingen en kaarten van de Groninger Klaas Willem Kiers is de weg naar 1750 begaanbaar.

Met het nieuwe boek Vestingstad Nijmegen 1750 kunnen lezers en kijkers in de voetsporen van Kiers treden. Het boek biedt een tot op heden onbekende schat aan schetsen en tekeningen van Nijmegen, van stukjes binnenstad en vesting, verloren en herkenbaar Nijmegen. 

Vestingstad Nijmegen 1750 neemt de reiziger bij de hand en helpt bij de vergelijking van 1750 en later tijden (en nu). Over de maker en de opdrachtgever licht het boek in, zoals ook de stand van Nijmeegse zaken rond 1750 gepeild wordt door Paul Klinkenberg, Peter Altena en Paul van der Heijden, een drietal gedreven onderzoekers van de stadsgeschiedenis.

Het boek wordt gepresenteerd op vrijdag 18 november bij boekhandel Dekker van de Vegt (Marikenstraat, Nijmegen) – aanvang 16.00 uur/ aanmelden via 024-3020130 of per mail. Die presentatie telt korte voordrachten en natuurlijk de aanbieding van het eerste exemplaar. Wie de gelukkige ontvanger van dat eerste exemplaar gaat zijn, is een nog goed bewaard geheim. Vervolgens is er ruim gelegenheid om het boek aan te schaffen, met de auteurs te praten en een glas wijn te drinken. Wees welkom!

Twee dagen later, op zondag 20 november is er een tweede presentatie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburg) – aanvang 16.00 uur/ aanmelden gewenst.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.