Op naar Schoonhoven!

Beste Campisten, graag nodigen we jullie uit om op zaterdag 7 september met de Stichting Jacob Campo Weyerman op expeditie te gaan naar zilverstad Schoonhoven. Hoewel de naam van Schoonhoven in het werk van Weyerman vele malen valt, en in voorbije jaren meer dan eens pleidooien klonken om naar Schoonhoven te gaan, is het voornemen om naar het zilverstadje af te reizen altijd een onvervulde wens gebleven. Maar dit jaar gaan we!!!

We komen bijeen in het Arto Theater, Het Klooster 5, waar de koffie voor ons gereed staat.

PROGRAMMA
12.30 uur:         ontvangst met koffie
13.15 uur:          welkom
13.30 uur:         voordracht van Leen Ouweneel over Dirk Hoola van Nooten. Een bijzondere figuur, vertaler van Montesquieu, maar in de lezing gaat het over Hoola van Nooten als regent in de turbulente tijd van de strijd tussen de patriotten en prinsgezinden in Schoonhoven. Daarin komt in ieder geval het Schoonhovense departement van de Oeconomische Tak van de Hollandsche Maatschappij van Wetenschappen voorbij. 

14.00 uur:          voordracht van Ad de Vaal over het goud van Schoonhoven: de ‘gekruyde fonteynkoeck’, een kruidkoek van tarwe- en roggebloem, honing, suiker, speculaaskruiden en zuidvruchten. In de lezing komt de geschiedenis van deze Schoonhovense koek aan de orde … en nog veel meer.
14.40 uur:          stadswandeling door Schoonhoven, onder kundige leiding van Ad de Vaal en Leen Ouweneel. Daarbij worden de vele zilverwinkels aangedaan, maar zeker ook de Grote Kerk met het doksaal en het Edelambachtshuis met het joodse bad geopend. 
15.45 uur:          borrel-locaties als Toltien en Grandcafé 925 zijn geschikt en op korte afstand van elkaar, maar reservering voor een zaterdagmiddag is onbegonnen werk.

Reisadvies
Uiteraard is de gang met eigen vervoer (met de fiets bijvoorbeeld) mogelijk: bussen naar Schoonhoven vertrekken vanuit Gouda en Utrecht.

Namens Barbara Sierman, toegevoegd lid van de reiscommissie, en het bestuur heten we u allen (met belangstellende aanhang) van harte welkom. Wees zo goed om je komst vooraf aan te melden per mail (post@weyerman.nl).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.