Kort nieuws

woensdag 28 maart 2012 – In deze tijd van het jaar word je gek van tulpen (als je het al niet was). Nu heeft ook het Frans Hals Museum het Tulpenboek gedigitaliseerd. Zie een eerder bericht over een expositietje in Wageningen waar eveneens het Tulpenboek centraal staat. Het Frans Hals Museum heeft van alle bladen uit het boek digitale opnamen laten maken. Die zijn verwerkt tot een touchscreen-presentatie. Te betasten van 23 maart tot en met 6 mei.

Ander nieuws. Het Spinozahuis te Rijnsburg is na lange tijd te zijn verwaarloosd nu weer opengesteld voor het publiek. Na een grondige restauratie, dat wel. Vanaf 27 maart op dinsdag tot en met zondag geopend van 13.00-17.00 uur. Op 29 maart (20-22.00 uur) houdt theoloog Jan Knol in Rotterdam een lezing over Spinoza en het godsbesef. Informatie hier.

Nog meer nieuws. In kasteel Duivenvoorde (Voorschoten) is van 14 april tot en met 20 oktober de expositie Passie voor schilderijen te bezichtigen. Wel onder leiding van een gids. Het betreft de collectie van Steengracht van Duivenvoorde , de laatste eigenaar van de schilderijencollectie die ooit door zijn 18e/19e-eeuwse grootvader werd aangelegd. Veel 18e-eeuws spul dus.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.