woensdag 4 april 2012 – Is de 18e eeuw een vergeten eeuw? Misschien zo’n 20 jaar terug. Maar de drie symposia over dit tijdvak laten zien dat het tij inmiddels gekeerd is.
De vergeten eeuw. Zo heet het jaarlijkse symposium van de overkoepelende organisatie van studieverenigingen Kunstgeschiedenis (KunstNed). Met de vergeten eeuw wordt 18de eeuw bedoeld. Voor dit thema is gekozen wegens het gebrek aan aandacht voor dit onderwerp op universiteiten in Nederland. Frans Grijzenhout, Paul Knolle, Annemieke Hoogenboom en Everhard Korthals Altes lichten hun ideeën over het gebrek aan aandacht toe. Datum: 16 april. Locatie: Nijmegen, Radboud Universiteit. Entree € 7,50. Aanmelden devergeteneeuw@gmail.com.
Oorlogsliteratuur: verbeelding, herinnering en identiteit, ca. 1600-1850. Dit is de titel van het colloquium dat op vrijdag 1 juni wordt gehouden op de Radboud Universiteit Nijmegen (Gymnasion, Heyendaalseweg 141). Oorlogen zijn verwoestende aangelegenheden die gepaard gaan met ontberingen, plunderingen, doden en gewonden. Toch gaat er ook een productieve kracht van uit: oorlogen hebben een schat aan onvergetelijke literatuur opgeleverd. De toegang is gratis (met lunch). Aanmelden bij Nina Geerdink (n.geerdink@let.ru.nl) vóór 15 mei. Lees hier verder.
Satire Across Borders heet de internationale conferentie die op 17 en 18 januari 2013 wordt gehouden in Utrecht. De voertaal is Engels. De organisatie (van het project Power of Satire) nodigt belangstellenden uit om een voorstel voor een lezing in te dienen (200-250 woorden). Deadline 1 juni a.s. (powerofsatire@gmail.com). Lees hier de call for papers. Info over het project vind je hier.