De vermomde tuinierster

zondag 3 juni 2012 – Mozart componeerde zijn opera La finta giardiniera op 18-jarige leeftijd in München. Lange tijd was niet duidelijk wie het libretto schreef; waarschijnlijk Giuseppe Petrosellini.

De liefde staat centraal in deze opera, in de vorm van kleurrijke personages die hier allen naar op zoek zijn. Voor het verhaal begint, blikken we terug op een crime passionel, een jaar eerder gepleegd door graaf Belfiore toen hij zijn geliefde Violante neerstak (heftige scenes in ouverture). Na zijn daad vlucht hij, gebukt onder schuldgevoelens in de overtuiging dat hij haar van het leven heeft beroofd. Zij is echter niet dood en treedt onder de naam van Sandrina in dienst als tuinierster op het landgoed van de burgemeester van Lagonero. Hier zullen de geliefden elkaar toevallig weer treffen…

De uitvoering van deze opera is een productie van Dutch National Opera Academy (de opera-opleiding van de conservatoria in Den Haag en Amsterdam). Het orkest van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium en Conservatorium van Amsterdam staat o.l.v. Julian Perkins, de regie is van Xander Straat.

¶ Op 7, 8 en 9 juni om 19.30 uur, 10 juni om 14.00 uur. Den Haag, Theater de Regentes (Weimarstraat 63). Entree € 23,50. Reserveren hier.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.