Smullen van schandalen

zondag 2 december 2012 – Gisteren is de tentoonstelling Roddel en achterklap uit de Gouden Eeuw geopend in het Westfries Museum. Over de hond van schout Bont, over drekpoëten, over nieuwsgierig Aagje.

De titel geeft al aan dat de aandacht vooral uitgaat naar de 17e eeuw, maar voor 18e-eeuwers is de expositie natuurlijk ook de moeite waard. Te zien tot en met 10 maart 2013. Citaat website:

Een schout die zijn hond een grootse begrafenis geeft, burgemeesters die een scheve schaats rijden, priesters die meer met lichamelijk genot dan het zieleheil bezig zijn, dronken predikanten, admiraals die aan dek zitten te breien, corrupte VOC bestuurders, failliete kunstenaars en frauderende hoogleraren. Dit bonte gezelschap trekt aan u voorbij in de tentoonstelling Roddel en Achterklap uit de Gouden Eeuw, die vanaf 1 december te zien is in het Westfries Museum in Hoorn. Een vermakelijke en verhelderende expositie die een inkijkje geeft in de roddelcultuur van onze voorouders in de zeventiende eeuw.

Met deze expositie loopt het Westfries Museum alvast vooruit op de tentoonstelling De Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld, die binnenkort in het Amsterdam Museum is te zien.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.