Weyerman promoten

Gevangenpoortzondag 20 januari 2013 – Gisteren was de jaarlijkse grondvergadering van het JCW: als vanouds in de Gevangenpoort te Den Haag. De plek waar Weyerman zijn levenslange gevangenisstraf uitzat omdat hij als journalist zich in zijn nieuwsgaring te veel vrijheden had gepermitteerd. Afpersingspraktijken waren ook in zijn tijd niet geoorloofd, zelfs niet in de yellow press.

Maar daarover ging het niet tijdens de grondvergadering. Wel over bijbelsatire, de Da Vinci Codex van Constantijn Huygens junior, de afgehouwen kop van kolonel Forster, de Zardammner Spreeuwengezang uit 1707, en de betekenis van Weyerman voor het pangermanistische ideaal.

Na afloop was er een oproep van Freek Plasmeijer, assistent locatiemanager van de Gevangenpoort. De Gevangenpoort zoekt vrijwilligers die af en toe aldaar een verhaal kunnen en willen houden over de illustere gevangene Jacob Campo Weyerman. Het verhaal van Cornelis de Witt vertoont wat sleetse plekjes, en er is behoefte aan meer verhalen. Wie tijd, zin en interesse heeft, gelieve contact op te nemen met het bestuur JCW (mailen).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.