Corsicaanse monsters

1001004011809168

zondag 16 juni 2013 – Het boek zou eerst De Corsicaanse maffia heten, maar de titel was vermoedelijk niet huiveringwekkend genoeg. Sinds vorige maand ligt het boek over de familie Bonaparte onder de titel De Corsicaanse monsters in de boekhandel.

Voor de auteur Wim Zaal (1935), bekend als ghostwriter voor wijlen prins Bernhard, was het niet de eerste keer dat hij zich met de familie bezighield. Van zijn hand is ook de vertaling van de memoires van Lodewijk Napoleon: uitgegeven als Gedenkschriften van Lodewijk Napoleon Koning van Holland (2005).

In zijn laatste boek bespreekt hij de op macht beluste familie Bonaparte. Niemand van hen was begaafd, schrijft Zaal, op één na: Napoleon Bonaparte. Maar de ‘Corsicaanse monsters’  hadden wel een gat in de hand. Zij sloegen het geld van heel Europa stuk en vulden talloze wiegen met prinsen en bastaarden. Citaat blurb:

Veel goeds valt niet te verwachten wanneer een familie opeens schatrijk wordt en niemand hen op de vingers tikt. De geschiedenis komt tot leven: Napoleons loopbaan vormt het decor van een tragikomedie waarin de spelers onder al hun kronen en hermelijnen mantels eeuwige scharrelaars blijven.

¶ Wim Zaal, De Corsicaanse monsters. Napoleon Bonaparte en zijn familie. Uitgeverij Aspekt. ISBN 9789461531940. Prijs: € 19,95 (298 blzz).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.