Casanova

Casanovadinsdag 10 december 2013 – De komende maanden staat het Haagse Appeltheater onder water. Toeschouwers van de marathonproductie Casanova kijken vanaf de balkons, langs drie wanden van de grote zaal, over een Venetiaanse watervlakte, die de gehele speelvloer omvat. Een zijkanaal loopt tot ver in de foyer door.

Casanova is het verhaal van een levensgenieter. Hij reisde door heel Europa en was aan alle hoven welkom. Hij ontmoette Lodewijk XV, madame de Pompadour, Voltaire, Mozart, Catharina de Grote en George III. Hij vocht vele duels uit, werd vele malen gevangen genomen en veroverde de harten van meer dan honderd vrouwen.

Regisseur Aus Greidanus sr. liet zich voor de voorstelling inspireren door Fellini’s film Casanova (1976). ‘Casanova had als doel om van het leven te genieten ten koste van alles. Roem, genot en vrouwen’, aldus Aus Greidanus over de schijnaristocraat om wie het spektakelstuk draait.

De website van het Appeltheater belooft een ongekend spektakel over geluk, opportunisme, leugen en bedrog. Het is een voorstelling over de donkere en de lichte kant van het leven aan de vooravond van de crisis in Venetië en Europa aan het eind van de 18e eeuw.

¶ Première is op 14 december 2013. Kaarten met diner: € 70. Info hier. Bekijk hier de repetitieschetsen. Beluister hier een interview met Aus Greidanus.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.