Dopers in Amsterdam

Illustratie uit Dopers wandelboek

Illustratie uit Dopers wandelboek

woensdag 22 januari 2014 – In korte tijd zag ik de Doopsgezinde Kerk op Singel 450-454 twee keer van binnen. Het was ooit een schuilkerk, net als De Krijtberg, de kerk van de jezuïeten, die ernaast staat. Het is een sobere kerk, wat van De Krijtberg niet gezegd kan worden. Twee tradities flankeren elkaar, de extreme temperamenten ‘se touchent’.

De Doopsgezinde Kerk kan uitstekend dienst doen als startpunt van wandelingen door de doopsgezinde geschiedenis van Amsterdam. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is Het doperse wandelboek, samengesteld door Wietskenel de Jong en Johan Pennings.

Het boekje is een uitgave van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam en leidt wandelaars op de weg naar Johannes Deknatel, Multatuli, vader en zoon Nieuwenhuyzen (van het Nut) en Jacob de Clercq (van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen). — PA

¶ Wietskenel de Jong en Johan Pennings, Het doperse wandelboek. Twee wandelingen door Amsterdam, langs huizen van 1500 – 2010. Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam. ISBN 9789065760142. Hier kun je het online inzien en downloaden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.