Leesvoer voor mensen die liever binnenblijven als de temperatuur daalt onder nul

donderdag 2 februari 2012 – Het Jaarboek Oud Utrecht 2011 bevat een keur aan interessante artikelen, dit keer over Stichtse bestuurders van 1747 tot en met 1848. Niet online raadpleegbaar, maar wel te koop en/of te leen. Voor de inhoudsopgave zie de website.

Bij Verloren schijnt vorig jaar te zijn verschenen de bundel Overheidsfinanciën tijdens de Republiek en het Koninkrijk, 1600-1850. Onder redactie van Henk Boels. In maart 2012 komt er een geïllustreerde editie. Onduidelijke info. Hoe dan ook laten de artikelen zien hoe de regio’s binnen de Republiek de gaten in hun begroting proberen te dichten. Actueel thema.

Erik van der Doe, Perry Moree en Dirk Tang tekenen gedrieën voor de uitgave De gekaapte Kaper. Brieven en scheepspapieren uit de Europese handelsvaart. Uitgegeven door de Walburg Pers, Serie Sailing Letters Journaal (2011). Het boek is gewijd aan de Europese vaart, met onder andere verhalen over de handel op Riga, Turkije en Marokko, walvisvaart en kreeftenhandel. Gebonden, geïllustreerd, en dat voor € 19,95.