Moderne mimesis

dinsdag 14 februari 2012 – Shawn Huckins combineert in zijn kunstwerken de 18e met de 21ste eeuw. Hij schildert afbeeldingen van historische figuren na en voegt daar typische twitter- en sms-taal aan toe. Op het eerste gezicht lijkt het vooral humoristisch, maar het zegt ook wat over de manier waarop wij toen en nu communiceren. Aldus de website Mixed Grill.

De bijna vergeten Anthonie Heinsius (1641–1720) heeft zich nooit laten portretteren, zo bescheiden was hij. Toch was het deze man, die de Nederlandse Republiek naar de Vrede van Utrecht leidde. Daarmee kwam een einde aan het langste en meest kostbare conflict dat dit land had uit te vechten met het agressieve Frankrijk. Alsnog een portret voor Heinsius. Geschiedenis van de Vrede van Utrecht, van Cees Andriesse, is een geromantiseerde biografie, vorig jaar verschenen bij de Walburg Pers.

Naar aanleiding van een ouder bericht over historische buitenplaatsen (zie hieronder): de website buitenplaatsen in Nederland bevat veel historische informatie over de fraaie pandjes.