Wat vond Jacob Campo Weyerman op Scheveningen?

dinsdag 20 augustus 2019 – Met de eenarmige bandiet Johan Hendrik baron Van Syberg wandelde Weyerman in de jaren ’30 van de achttiende eeuw op het Scheveninger strand. Zij beraamden er samen snode plannen. Wat nog meer zocht Weyerman aan zee?

Op zaterdag 21 september bezoekt de Stichting Jacob Campo Weyerman Muzee Scheveningen om er in de schitterende Scheveningenzaal antwoord te krijgen op die vraag en andere (nog ongestelde) vragen.

Weyermankenner Jan Bruggeman zal de kronkelige Scheveningse wegen van Weyerman in kaart brengen, de emeritus hoogleraar zeegeschiedenis Henk den Heijer verzorgt in woorden een rondleiding door het Scheveningen van de achttiende eeuw, en toneelkenner Marja Geesink wijdt een bespreking aan het blijspel De schoonste, of het ontzet van Schevening (1717), toegeschreven aan Dirk Buysero. 

Vervolgens worden de nieuwsgierigen deskundig rondgeleid door Scheveningen, waarbij niet verzuimd wordt om op de befaamde begraafplaats Ter Navolging een saluut te brengen aan Betje Wolff en Aagje Deken.

Het programma begint om 13.15 uur, maar belangstellenden worden al vanaf 12.30 begroet. Toegang is gratis (althans voor Museumjaarkaarthouders). Graag wel vooraf aanmelden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.