Expeditievergadering JCW 2020

De expeditievergadering van de Stichting Jacob Campo Weyerman leidt op zaterdag 19 september 2020 naar het wonderschone Gorinchem, ook bekend onder de naam Gorcum.

Hugo de Groot vluchtte vanuit het nabije Loevestein naar Gorcum en daarna naar de rest van de wereld. Jacob Campo Weyerman vond geen uitweg uit de Gevangenpoort, maar op de een of andere manier kwam hij in geschrifte toch aan in Gorcum, in het Vermakelijk Wagenpraatje om precies te zijn. Graag nodigen we al onze vrienden uit voor de expeditievergadering.

In het fraai gesitueerde auditorium van het Gorcums Museum vindt onze jaarvergadering plaats. Op de website van het museum is te vinden hoe het museum met auto of openbaar vervoer bereikt kan worden.

Noot: Vanwege de coronacrisis is deze uitnodiging voorlopig onder voorbehoud. Wij hopen en verwachten echter dat, gezien de huidige stand van zaken, de bijeenkomst gewoon door zal kunnen gaan.

Programma
13.00-13.30 uur: inloop, ontvangst met koffie of thee
13.30 uur: aanvang programma, met woord van welkom door de voorzitter
13.45 uur: lezingen

– Lyckle de Vries (kunsthistoricus)‘Slechte kunst, mislukte schilders, bedrogen verzamelaars
– Paul H. Mulders (voorzitter van de historische vereniging Oud-Gorcum)Immoreel en onethisch. Gorcumse competitie voor Weyerman
– Lotte Jensen (hoogleraar Nederlandse literatuurgeschiedenis, Radboud Universiteit), ‘”En Gy, mijn Gorinchem! gedreigd met ramp en rouw”. De strijd tegen het water in de achttiende eeuw.’

ca 15.00 uur: zoals gebruikelijk wordt het programma voortgezet met een stadswandeling, die ons behalve in nabijheid van het pand waar Multatuli vrijmetselaar werd, ongetwijfeld ook het majestueuze zicht op de Merwede zal bieden.
ca 16.00 uur: We keren terug naar de Grote Markt, om in een van de vele aldaar aanwezige etablissementen het glas – op een veilige afstand van anderhalve meter – te heffen.

Over de plaats waar vervolgens gezamenlijk gegeten wordt, bestaat nog geen duidelijkheid. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van een ruimte waar we volgens de nu geldende regels terechtkunnen. Over het restaurant hopen we via de website van de Stichting en via de ‘Waarschouwing’ bijtijds te kunnen informeren.

¶ Gelieve aan te geven of u aanwezig zult zijn bij de expeditievergadering middels een e-mail aan de secretaris, Frank van Lamoen. Aanmelden graag uiterlijk vrijdag 4 september.
Adres: Gorcums Museum, Grote Markt 17, Gorcum.

¶  UPDATE
In verband met de toegestane ruimte is de bijeenkomst op 19 september (13.00 uur) verplaatst naar: de Groote Sociëteit, Eind 26, 4201 CR Gorinchem.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.