Weyerman en de tango

woensdag 26 november 2008 – Een actief clubje, die campisten…

Vandaag verschijnt de roman van Marleen de Vries, De wetten van de Tango. Het schijnt dat niet alleen haar naam op het omslag prijkt.

Wat meldt de blurbtekst:

Marleen de Vries woonde drie jaar in Berlijn. Daar, in de tangohoofdstad van Europa, maakt ze kennis met de sensueelste dans ter wereld. Én met Maxim, een Argentijnse spermatoloog die in New York woont. De liefde tussen hen is van een sublieme perfectie, behalve dan dat Maxim getrouwd is. Niettemin maakt ze een gewaagde en ingrijpende keuze: ze reist af naar Buenos Aires om het land van haar geliefde te leren kennen.
In dit indringende autobiografische verslag schrijft De Vries, niet zonder zelfspot, over haar ervaringen met interculturele liefde. Tango en een onmogelijke liefde gidsen haar door de straten van Berlijn en Buenos Aires, waar ze stuit op meelevende inwoners en vreemde gewoontes.
De wetten van de tango vertelt niet alleen een universeel liefdesverhaal, maar biedt ook een uniek en sfeervol beeld van het alledaagse leven in de wereldsteden Buenos Aires en Berlijn. De wetten van de tango is een kosmopolitisch boek over liefde, overspel en seks, maar ook over vrijheid, wetenschap en zelfverwerkelijking.
Marleen de Vries werkt als zelfstandig onderzoekster en is gespecialiseerd in de cultuur en literatuur van de achttiende eeuw. Over haar boek
Beschaven! (2001) was de pers unaniem lovend.