Varia

zondag 8 augustus 2010 – Een aantal losse opmerkingen:

  • Zolang de Mededelingen van de Stichting Jacob Campo Weyerman nog niet zijn gedigitaliseerd, moet de onderzoeker het doen met het Register. Die is gereed tot en met jaargang 23 (2000). Klik hier om het Register online te doorzoeken.
  • Google verandert zijn instellingen wel eens, waardoor het lijkt alsof de gedigitaliseerde werken van Weyerman verdwenen zijn. Hier staat een handig lijstje met links: het JCW-boekenplankje [update: klik hier]. De legendarische bundel Het Verlokkent Ooft staat daar nog niet tussen.
  • De huldebundel voor Piet Verkruijsse is op internet te raadplegen (deel 1, deel 2, deel 3). Er staan interessante artikelen in. Onder andere van Jeroen Salman over Klein Jan. Dit verhaal werpt nieuw licht op de liedjeszanger waarover al eerder in de Mededelingen werd gepubliceerd. Een must voor de liefhebbers van de literaire onderwereld in de vroegmoderne tijd!
  • Vergeet je niet aan te melden voor de expeditievergadering naar Zoetermeer, op 4 september aanstaande. Klik hier voor meer informatie over het programma en over de manier waarop je je kunt aanmelden. De verrassing voor alle aanwezigen houden we nog even voor ons.