Varia (1)

donderdag 1 december 2011 – Een paar korte berichten. (Voor volledige afbeelding hiernaast, klik hier):

  • Weyerman en de kunsthandel: zojuist is verschenen een artikel van Koenraad Jonckheere en Filip Vermeylen, “A world of deception and deceit? Jan Campo Weyerman and the eighteenth-century art market,” in Simiolus 35 (2011), nr. 1-2, 100-113. Klik hier om de tekst te downloaden.
  • Engelse historische kranten: ook in Engeland is men begonnen historische kranten te digitaliseren. Iedere dag komen er duizenden pagina’s bij, juicht de website. De oogst voor de 18e eeuw is nog bijzonder mager. Bovendien moet men voor het gebruik van de site betalen. Dat is voor zuinige Nederlanders een handicap.
  • Laurence Sterne: voor Sterne-liefhebbers is er het tijdschrift The Shandean, uitgegeven door de Laurence Sterne Trust. Van 8 tot en met 11 juli 2013 vindt de The Tercentenary Conference plaats, ter gelegenheid van de 300ste geboortedag van Sterne (call for papers).
  • Werkgroep Achttiende Eeuw: het jaarcongres vindt plaats op 20 en 21 januari 2012 onder de titel Centre and Periphery in the Enlightenment. Plaats: Groningen. Voor meer info, klik hier.