启蒙的艺术

dinsdag 26 juli 2011 – De tentoonstelling The Art of the Enlightenment is het resultaat van de samenwerking tussen het National Museum of China (Beijing) en drie Duitse musea (Berlijn, Dresden en München). De enorme expositie omvat zo’n 600 objecten uit de 18e eeuw, afkomstig uit deze musea en nu in Peking tentoongesteld.

De tentoonstelling is opgedeeld in negen hoofdstukken, variërend van het leven aan adellijke hoven tot natuur, emancipatie of historisch besef. De website bevat ook een crash course met een tijdbalk waarop verschillende gebeurtenissen zijn gegraveerd. Thema’s zijn hier: cultuur en filosofie, wetenschap en technologie, en politiek en maatschappij. Ook hier kun je vele schilderijen en beeldhouwwerken bewonderen.

Die Kunst der Aufklärung, The Art of the Enlightenment, 启蒙的艺术, tentoonstelling in het National Museum of China, van 2 april 2011 tot 31 maart 2012. De website vind je hier. Een weekje Peking boek je hier. Lees hier een recensie in de Frankfurter Allgemeine. De expo wordt ook wel genoemd een ‘unterkühlte Kuschel-Aktion‘.