Vrede van Utrecht

dinsdag 31 januari 2012 – Het duurt nog een heleboel maanden maar nu al zijn er allerlei activiteiten om de Vrede van Utrecht te gedenken. Zo heeft de Universiteit Utrecht de Vrede-van-Utrecht-leerstoel neergezet. Femke Halsema bekleedt van januari tot en met juni 2012 deze leerstoel bij het Centre for the Humanities. Op 11 april is de Vrede-van-Utrecht-lezing voor publiek. Ze gaat zich als gasthoogleraar bezighouden met de betekenis van communicatietechnologie en social media voor mensenrechten en democratie.

De Werkgroep Achttiende Eeuw organiseert op 24-26 april 2013 een congres dat helemaal in het teken staat van de Vrede van Utrecht. In de uitnodiging staat: ‘The Peace of Utrecht confronts us with changing concepts of international relations as well as with new public practices of performing diplomacy in eighteenth-century Europe.’ Download hier de Call for Papers. Nu al kun je je ideeën insturen.

¶ Lees hier meer over de Vrede van Utrecht. En klik hier voor meer activiteiten in het kader van de Vrede van Utrecht 1713. Op 21 september 2012 worden over dit thema tentoonstellingen geopend in Het Utrechts Archief en het Universiteitsmuseum. De grote vredestentoonstelling in het Centraal Museum begint op 12 april 2013.