Laatste aflevering MedJCW

Het zomernummer van de Mededelingen van de Stichting Jacob Campo Weyerman (2022-1) is zoals altijd fraai vormgegeven door Jeroen van Heemskerck Düker en bevat de volgende artikelen:

¶ Paul J. Smith, Weyerman en de fabels van La Fontaine
¶ Maarten Hell, Weyermans buren en de veerhuizen aan het Rokin
¶ Anna de Haas, De geboorte van Johannes Duijkerius: antwoorden en nieuwe vragen
¶ Frans Thuijs, Stefan Zanovich, zich noemende… prins van Albanië, graaf Castriotto, patriarch en kapitein-generaal der Montenegrijnen, graaf van St. Sava, &c. – en ‘meer andere
¶ Rietje van Vliet, In de schoot van de familie. Van smartlap tot verzetslied, van volkslied tot chauvinistisch manifest
¶ Arno van den Brand, Een ‘corpus delicti’ uit 1735. Een onbekende Nederlandse versie van Prichards Masonry dissected
¶ Frits Booy, ‘Brengt aan uw kindren onder de oogen dit prenteboek’. Het ontstaan van prentenboeken voor de jeugd.
¶ Peter Altena, recensie van Hans Bots en Eugénie Bots-Estourgie, Justinus de Beyer 1705-1772. Een geletterd Nijmeegs magistraat (Nijmegen 2021)
¶ Rudolf Dekker, recensie van René van Stipriaan, De Zwijger. Het leven van Willem van Oranje (Amsterdam 2021)
¶ Jan Postma, recensie van Peter J. Tomson, Cornelis van Foreest. Beginselvast bestuurder in een tijdperk van revoluties 1756-1825 (Hilversum 2021)
¶ Rietje van Vliet, recensie van Jan Stronks, Toverij, contramagie en bijgeloof, 1580-1800. Geleerde debatten over duivelse zaken (Amsterdam 2021)
¶ Peter Altena, signalering van Ronald de Graaf, Friso. Het tragische leven van Johan Willem Friso (1687-1711) (Amsterdam 2021)
¶ Peter Altena, signalering van Katinka Polderman en Sophie Reinders, Zwerfgoed. Doeboeck ter leering ende vermaeck (Arnhem 2021)
¶ Anna de Haas, signalering van Arjen Dijkstra, De hemelbouwer. Een biografie van Eise Eisinga (Gorredijk 2021)
¶ Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg, signalering van René Lugtigheid, Van aardse stof tot hemels lof. De transitie van de achttiende-eeuwse Noord-Nederlandse damesjapon van modeartikel tot kerkelijk gewaad in de katholieke eredienst (Hilversum 2021)
¶ Rietje van Vliet, signalering van Vertalersweelde. Baffo in handen van Mereie de Jong (Amsterdam 2021)
¶ Rindert Jagersma, rubriek Verschenen.

¶ Voor abonnementen en het bestellen van losse afleveringen kunt u een e-mail sturen naar de secretaris van de stichting. Kosten van dit nummer: € 15 (incl. verzendkosten). Zie verder de pagina Contact.